Planinski izlet Vodice Šibenik 4. - 6. september 2020Organizator: Izimanija d.o.o. www.izimanija.si v sodelovanju s Planinskim društvom Piramida Maribor-Ptuj


Zmeraj osvajamo večje otoke Jadrana, a tokrat se bomo odpravili na manjše / pozabljene otoke Šibeniškega arhipelaga: Kaprije, Žirje, Prvić...
Večerna popestritev nas čaka v Vodicah, kjer bomo oba večera priča CMC koncertu. Mesec september je še pravšen za kopanje J   Se vidimo?
*CMC koncert so organizatorji prestavili iz junija na september, in mi gremo :)


PROGRAM:
Prvi dan: Odhod iz dogovorjenega mesta iz Maribora in Ptuja ter vožnja proti Dalmaciji. Zapeljali se bomo na otok Kaprije, ki velja za enega najbolj sončnih na Jadranu. Podali se bomo čez nekoč poraščen otok, a so ga posekali zaradi žganja apna. Morje bo že toplo, tako da tudi kopanja ne bo manjkalo. Povratek na celino in namestitev v hotelu v Vodicah. Večerja. Večerna zabava na CMC koncertu – le nekaj minut hoje od hotela. Nočitev. (2 uri hoje)  
Drugi dan: Zajtrk. S trajektom se bomo odpeljali na največji in najbolj oddaljeni poseljeni otok Šibeniškega arhipelaga – Žirje. Sledi krajše planinarjenje po otoku in možnost kopanja. Povratek v Vodice. Večerja. Večerna zabava na CMC koncertu. Nočitev. (3 ure hoje)  
Tretji dan: Zajtrk. Odpeljali se bomo na otok Prvić ter se sprehodili na najvišji Vitković 79 m. Opoldanski voden ogled Šibenika z lokalno vodnico. Malo prostega časa. Popoldanski povratek proti Sloveniji, kamor prispemo v večernih urah. (1 ura hoje)
[izvedba programa je odvisna od urnika katamaranskih in trajektnih povezav]
Plan je le okviren, do izvedbe so možne spremembe – tudi glede na vozni red trajekta. Ostale informacije ob koncu prijav. Planinarjenje je primerno za vse starostne skupine.
OPREMA: pohodni čevlji, zaščita pred soncem, kopalna oprema, prva pomoč in vse ostalo kar potrebujemo za lahkotnejšo hojo po hribih in ob obalah. (dnevno do 3 ure)
DOKUMENTI: veljavni osebni dokument, evropska kartica zdravstvenega zavarovanja, planinska izkaznica s plačano članarino za tekoče leto.
STROŠEK 3-dnevnega planinskega potovanja znaša 199 € za člane planinskega društva in vključuje:
-       avtobusni prevoz z vsemi pripadajočimi stroški (tudi trajekt),
-       namestitev v hotelu 3*** v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona v Vodicah,
-       brezplačen vstop na CMC koncert Vodice,
-       lokalni vodnik v Šibeniku.
Doplačila: enoposteljna soba 32 €, …

Prijave na: pd.piramida@gmail.com čim prej oz. do zasedbe prostih mest (avtobus). Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo 100 € na transakcijski račun Planinskega društva Piramida, Grajena 74, 2250 Ptuj: SI56 1010 0005 1499 623 pri Intesa Sanpaolo, sklic 1206 s pripisom ''VODICE'. Razliko pa najkasneje do 30 dni pred odhodom.
Vodnik je Izidor Furjan s sovodniki

Ni komentarjev:

Objava komentarja

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.